Proefballon opgelaten voor herstart Ballon Fiësta Breda

19 oktober 2015 om 17:55
nl
Vier jaar na de laatste editie van het Breda Ballon Fiësta wil Lars Hobma (20) uit Breda dat het evenement weer gaat plaatsvinden aan de Rietdijk bij de Texas Hoeve in de wijk Asterd.
Geschreven door

De Facebookpagina 'Breng het Bredase Ballonfiësta terug’ had maandagmiddag al meer dan duizend likes. Het jaarlijkse evenement hield in 2011 de 25ste editie, maar door de economische crisis besloot de organisatie te stoppen met het luchtballonspektakel.
Mensen vinden het jammerHobma maakte de pagina op zaterdag aan, omdat hij in zijn wijk hoorde dat mensen het toch jammer vinden dat het evenement niet meer gehouden wordt. "De pagina heeft nu een bereik van 30.000 mensen. Ik had niet verwacht dat het binnen twee dagen zoveel likes zou opleveren."
Inmiddels heeft Hobma een gesprek achter de rug met vrijwilligersorganisatie Breda Actief. "Zij hebben veel tips gegeven hoe ik het beste vrijwilligers kan benaderen. Ik hoop dat het veel reacties oplevert."
Interesse meerdere partijenVia de Facebookpagina hebben meerdere partijen al hun interesse bekendgemaakt. "Zo heeft de Nederlandse Ballonvaart Maatschappij en het Bredase evenementenbureau Cees van der Horst mij benaderd om de Ballon Fiësta te gaan organiseren. Nu zou ik graag deze week nog beide partijen bij elkaar willen brengen, maar de plannen zijn helemaal nog niet concreet."
Ook gaat Hobma woensdag in gesprek met de gemeente. "Zij kunnen mij helpen met vergunningen en ik hoop dat de gemeente ook net zo enthousiast is over het idee."
'Evenement leeft'Ron Graumans, voorzitter bij de stichting die voorheen het evenement organiseerde, juicht de Facebookactie alleen maar toe. "Ik vind het heel positief. Het maakt maar weer eens duidelijk dat het evenement leeft." Hij is van plan contact op te nemen met de initiatiefnemer van de Facebookpagina.
Graumans vertelt dat de stichting bekijkt of er mogelijkheden zijn om het Ballon Fiësta nieuw leven in te blazen. Hij vertelt in de maand november een gesprek met de gemeente te hebben om te bespreken hoe de gemeente erover denkt.
Hij benadrukt dat momenteel absoluut nog niks zeker is. "Ik wil geen valse verwachtingen wekken." Maar mocht het ooit zover komen, dan zou hij graag zien dat het niet om een eenmalig evenement gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.