Eindhovense 'RTL-detective' opgepakt in zaak lekkende agent

19 oktober 2015 om 19:56
De Eindhovense privédetective Peter van V. is opgepakt in de zaak van een mogelijk corrupte agent uit Eindhoven. Dat vertelt misdaadverslaggever John van den Heuvel in De Telegraaf. De privédetective werkte als onderzoeker mee aan de RTL-programma's Ontvoerd en Op de Vlucht, die Van den Heuvel presenteert.
Geschreven door

Van V. wordt volgens de krant verdacht van vuurwapenbezit en het uitlokken van het lekken van politiegegevens.
'Geen verband met tv-programma'"Wat er precies speelt is mij niet bekend", zegt Eindhovenaar John van den Heuvel op de site van De Telegraaf. "Wel weet ik zeker dat de verdenkingen geen enkel verband houden met zijn werkzaamheden voor mijn programma.
Bij de onderzoeken voor Ontvoerd en Op de Vlucht wordt nooit gebruik gemaakt van illegaal verkregen onderzoeksinformatie." Peter van V. heeft een eigen onderzoeksbureau in Eindhoven.
Eindhovense agentMaandagochtend werd een 45-jarige agent uit Eindhoven gearresteerd. Hij wordt verdacht van het lekken van geheime informatie. Volgens justitie heeft hij geen informatie over lopende strafzaken gelekt, maar wat hij dan wel heeft doorgespeeld is niet duidelijk.
Zover bekend is er geen verband met de agent uit Weert, die sinds 29 september in de cel zit voor het lekken van informatie naar de onderwereld.

Wachten op privacy instellingen...