Licht uit bij penalty? PSV wil experimenteren met verlichting tijdens wedstrijden

20 oktober 2015 om 10:04
nl
PSV wil de komende tijd flink experimenteren met de nieuwe verlichting in het Philips Stadion. Niet alleen bij de spelersopkomst, maar ook tijdens de wedstrijd. Als het aan PSV-directeur Toon Gerbrands ligt, krijgen we 'Amerikaanse toestanden' in Eindhoven.
Geschreven door

De nieuwe LED-verlichting in het Philips Stadion werd zaterdag, voorafgaande aan de wedstrijd tegen Excelsior, in gebruik genomen.
Vergelijkbaar met NBA"Dit is voetbalbeleving 2.0. Ik denk dat we aan de vooravond staan van een hele nieuwe ontwikkeling in het voetballand", zegt Gerbrands. "Dat betekent dat je een geweldige show kunt houden, vergelijkbaar met NBA-niveau en heel veel zaalsporten waar dat is."
Gerbrands denkt daarbij vooral aan het 'spelen' met verlichting tijdens de wedstrijd.
Te veel showOver de nieuwe verlichting is vrijwel iedereen positief, maar met z'n plannen krijgt Gerbrands de handen niet overal op elkaar. "Ik hoorde het idee om het licht uit te doen bij een penalty. Dan heeft het voor mij iets te veel show-gehalte", zegt voorzitter Harrie Timmermans van de Supportersvereniging PSV.
"Ik denk niet dat we de NBA moeten kopiëren. We moeten gewoon uitgaan van de echte voetbalbeleving. Het moet geen kermis worden."
Mag dat zomaar? Experimenteren tijdens de wedstrijd mag niet zomaar. Op dit moment zijn daar nog geen regels voor, maar de KNVB wil snel met PSV om tafel. "We staan altijd open voor dergelijke innovaties", zegt KNVB-directeur Gijs de Jong.
"Wij zijn benieuwd naar hun plannen, want we denken zeker dat het in positieve zin iets kan bijdragen aan de beleving in het stadion.”
Over een paar jaar op het WK?Twijfels of niet, PSV-directeur Gerbrands gelooft heilig in zijn innovatieve plannen en droomt alvast over de toekomst. "De grote massa vindt het geweldig. Daar doen we het voor."
"Misschien dat we over 4-5 jaar een WK-finale hebben, waar bij een strafschoppenserie alleen dat gedeelte wordt verlicht..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.