Video

1500 kilometer op één acculading, de zonneauto van Solar Team Eindhoven heeft het geflikt

20 oktober 2015 om 09:52
nl
Op de derde dag van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië heeft Solar Team Eindhoven een record neergezet. Het team van de Technische Universiteit Eindhoven reed met tenminste twee mensen 1500 kilometer op één lading met zonneauto Stella Lux.
Geschreven door

De eerste helft van de wedstrijd werd gereden met twee mensen en een gemiddelde snelheid van tachtig kilometer per uur. “Het bewijst dat de auto betrouwbaar en efficiënt is, ook als we reguliere snelheden met meerdere mensen rijden”, aldus Liselotte Kockelkoren, een van de bestuurders.
Ter vergelijking: de Toyota PriusVolgens het team rijdt een Toyota Prius met dezelfde acculading van gelijke grootte ongeveer zestig kilometer met lagere snelheden. Vrijdag hoopt het team te finishen in Adelaide, een stad in het zuiden van Australië.
De wedstrijd startte in Darwin, in het noorden. "We zijn hard aan het werk nu, aan het sleutelen aan de auto voor het volgende deel van de race", vertelt Kockelkoren dinsdagmorgen tegen Omroep Brabant.
Verdedigen wereldtitelHet studententeam won in 2013 in Australië de wereldtitel voor gezinsauto’s in de Cruiser Class. De Bridgestone World Solar Challenge wordt om de twee jaar gereden.
De wedstrijd leidt deelnemers 3000 kilometer door het binnenland van Australië. Tot 25 oktober verdedigt het team de wereldtitel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.