Video

Philips Stadion decor voor ontwerpen van net afgestudeerde modetalenten

20 oktober 2015 om 12:20
nl
Het Philips Stadion in Eindhoven is al een aantal dagen niet het terrein van de voetballers. De Dutch Design Week heeft het PSV-stadion namelijk in gebruik genomen. Met een zwart-witte loper wordt de bezoeker rondom het veld geleid waar de kledingcollecties van net afgestudeerde ontwerpers in tunnels worden geshowd. 'Modebelofte' wordt het platform voor de modetalenten genoemd.
Geschreven door

De 42 ontwerpers die hun werk laten zien, komen uit zeven verschillende landen. Ontwerper Niek Pulles had samen met Harm Rensink de taak om tot de 46 ontwerpen te komen. "Het was veel werk. Ik heb het intuïtief en met veel plezier gedaan", vertelt Niek Pulles die zelf een aantal jaren in Eindhoven heeft gewoond.
ToekomstgerichtDe focus lag deze editie op sportkleding en extreme sporten, maar ook performance in theaters. "Bewegen met het lichaam en tot het uiterste drijven staan centraal. Je merkt dat de ontwerpen toekomstgericht zijn. Ontwerpers laten tijdreizen en reizen naar andere planeten terugkomen in de ontwerpen."
StraatbeeldDat is bijvoorbeeld te zien aan het het materiaal dat is gebruikt voor de creaties. Verpakkingsmateriaal, latex en reflectoren zijn voorbeelden waarvan kledingstukken zijn gemaakt. Maar of iemand hier over twee jaar mee wil lopen? "Waarom niet", reageert Niek Pulles. "Twintig jaar geleden zeiden ze dat ook over de telefoon. Je gaat toch niet met een telefoon over straat lopen? Ik sluit daarom ook niet uit dat we over twee jaar met reflecterende capes rondlopen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.