Identiteit opgegraven meisjes in tuin Kasteel Bouvigne Breda bekend

20 oktober 2015 om 18:09
nl
De politie heeft de identiteit vastgesteld van de twee meisjes die waren begraven in de tuin bij Kasteel Bouvigne in Breda. De menselijke resten werden op 3 september opgegraven.
Geschreven door

De nabestaanden krijgen nu de gelegenheid om hun familieleden een waardige rustplaats te geven, in overleg met de gemeente. Zij werkten mee aan het onderzoek van de politie, onder meer door dna af te staan. Volgens de politie is het onderzoek gedaan na een verzoek van waterschap Brabantse Delta, de bewoner van het kasteel.
'Twee verschillende families'Het Nederlands Forensich Instituut (NFI) stelde vast dat de nabestaanden familie zijn van de meisjes. "Het gaat om twee verschillende families", aldus een politiewoordvoerster. De politie heeft de nabestaanden dinsdag geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek.
Natuurlijke doodDe kinderen stierven aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een natuurlijke dood. Het zou gaan om zwakzinnige meisjes. Zij waren met bijna vierhonderd meisjes vanuit een internaat in het Gelderse Druten geëvacueerd naar Breda. De twee zouden zijn gestorven aan uitputting, verzwakking en ondervoeding in de oorlogsperiode.
Zij werden stiekem begraven, omdat er niet begraven mocht worden van de Duitsers, zo staat op de website van Stichting de Greb. Het was tot op heden dus helemaal niet zeker dat de meisjes daadwerkelijk in de tuin bij het kasteel in Breda waren begraven.
Een van de betrokken families woont nu in Brabant, de andere buiten Brabant. Volgens de politiewoordvoerster willen zij niet in de openbaarheid treden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.