Video

Een gratis cadeau voor politici: nieuwe logo voor de toekomstige gemeente Altena is al klaar

20 oktober 2015 om 21:19
nl
Aalburg, Woudrichem en Werkendam, die op 1 januari 2019 fuseren tot de nieuwe gemeente Altena, beschikken nu al over een nieuw gemeente-logo. In het logo van de nieuwe fusiegemeente zijn uiteraard de belangrijkste kenmerken van de streek opgenomen. Dat zijn onder meer zalmen, verwijzend naar de voormalige riviervisserij en kronkelende rivieren. De vele kerken in het gebied komen heel subtiel terug in het woord Altena. In de letter A heeft de maker een kerktoren met kruis verwerkt.
Geschreven door

Terwijl politici in Aalburg nog ruziënd over straat rollen over de komende gemeentelijke herindeling, lijken de inwoners van het Land van Heusden en Altena de schouders op te halen over de komende fusie. Liepen in de jaren negentig overal de emoties nog hoog op als er werd gesproken over een gemeentelijke herindeling, anno 2015 vindt een meerderheid 'het wel best'.
Ik weet het nietReacties als, "Daar heb ik mij niet in verdiept, ik weet het niet, ik maak me er niet druk om", horen we veelvuldig als we een rondje maken door het gebied.
In de regio Altena, globaal het gebied tussen de brug bij Heusden en de Biesbosch, worden al meer dan een eeuw dorpen en iets grotere dorpen bij elkaar gevoegd. Met als resultaat dat de regio heel veel voormalige gemeentehuizen telt, die leeg kwamen te staan na herindeling nummer zoveel. Anno 2015 hebben al die panden en zelfs een kasteel een andere bestemming gekregen.
Altena logoHet logo van de nieuwe gemeente Altena is gemaakt door Henk van Noorloos uit Andel. Hij had het logo al een paar jaar klaar liggen, maar heeft het recent geactualiseerd nu de fusie een feit is. Het logo van de nieuwe gemeente Altena oogt mooi, modern met het behoud van de roerige historie van de streek.
Wat mot dat kostenAalburg, Woudrichem en Werkendam fuseren vanwege meer efficiency, kwaliteit en kostenbesparing in het openbaar bestuur. Veel geld uitgeven voor een nieuw logo is echter niet meer nodig. Henk van Noorloos uit Andel heeft die kostenbesparende taak al uitgevoerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.