Video

Liveblog Champions League-duel VfL Wolfsburg – PSV

21 oktober 2015 om 22:22
nl
PSV speelde woensdagavond voor het eerst in meer dan vijf jaar weer een officiële wedstrijd in Duitsland. In de Champions League was VfL Wolfsburg de tegenstander en de Eindhovenaren verloren met 2-0. Omroep Brabant deed verslag van de wedstrijd in een liveblog.
Geschreven door

[Scribblelive:body:http://scrbliv.me/1578810]
Weinig succes op Duitse bodem tegen Duitse clubs De Eindhovense club behaalde de belangrijkste overwinning in de clubgeschiedenis in Duitsland, maar verder zijn er weinig goede herinneringen aan wedstrijden op Duitse bodem. De laatste keer dat PSV een club uit de Bundesliga versloeg, is bijna 38 jaar geleden, in 1977.
ZIE OOK: VfL Wolfsburg schat PSV net zo sterk in als Manchester United
In 1988 won PSV de Europa Cup 1 in Stuttgart maar de tegenstander kwam niet uit Duitsland: het Portugese Benfica werd na penalty's verslagen. Het was de laatste zege van PSV in Duitsland.
Laatste winst tegen Eintracht Braunschweig De laatste Duitse club die werd verslagen was Eintracht Braunschweig, een club uit de buurt van Wolfsburg die tegenwoordig in de tweede Bundesliga uitkomt. Het duel voor de UEFA Cup eindigde in 1977 met 2-1, in het voordeel van PSV.
ZIE OOK: VfL Wolfsburg alert op PSV-spits Luuk de Jong
In 2010 speelde PSV voor het laatst tegen een Duitse club. In Hamburg werd verloren van HSV (1-0) in de zestiende finales van de Europa League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.