Fransman na drie jaar gepakt voor brute overval Roosendaal

20 oktober 2015 om 23:21
nl
Een 35-jarige Fransman wordt snel aan Nederland overgedragen om nog 1648 dagen gevangenisstraf uit te zitten. Hij kon maandagavond worden aangehouden toen hij een verkeersovertreding beging in de omgeving van zijn woonplaats Gonesse in de regio Ile de France, bij Parijs, meldt het Openbaar Ministerie.
Geschreven door

De man beging in 2012 een gewapende overval op een huis in Roosendaal. De bewoners werden gestompt, geslagen met een honkbalknuppel en met een vuurwapen bedreigd. De drie daders, van wie er twee wisten te ontkomen, namen 71.000 euro en zakken vol wiet mee bij de woningoverval in Roosendaal. Ze lieten de buit in de buurt van het huis achter.
Verkeerde feitDe rechtbank in Breda sprak de Fransman vrij, omdat hij voor het verkeerde feit werd vervolgd. Daarop vertrok hij naar Frankrijk.
In maart van dit jaar kwam het gerechtshof in hoger beroep tot een ander oordeel en kon een Europees arrestatiebevel tegen de veroordeelde overvaller worden uitgevaardigd. De verkeerscontrole nekte de man uiteindelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.