428 nabestaanden bezoeken reconstructie MH17 op vliegbasis Gilze-Rijen

21 oktober 2015 om 00:15
nl
In totaal hebben 428 nabestaanden afgelopen week van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de reconstructie van het vliegtuig van vlucht MH17 te bezoeken. Op luchtmachtbasis Gilze-Rijen waren onderzoekers aanwezig om vragen van nabestaanden te beantwoorden.
Geschreven door

Naast het bezoek door nabestaanden is de reconstructie bekeken door een delegatie van de Tweede Kamer en door vertegenwoordigers van circa vijftig ambassades. Met de bezoeken aan de reconstructie van het vliegtuig heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid de publicatie van het eindrapport over de crash met vlucht MH17 afgerond.
Op de dag van publicatie waren ruim 220 vertegenwoordigers van de media op luchtmachtbasis Gilze-Rijen aanwezig bij de presentatie van het eindrapport. De presentatie is zowel in Nederland als daarbuiten door verschillende omroepen live uitgezonden.
Nabestaanden vooraf geïnformeerdVoorafgaand aan de publicatie waren bijna vierhonderd nabestaanden in het World Forum in Den Haag om tijdens een besloten bijeenkomst door de Onderzoeksraad te worden geïnformeerd over het eindrapport.
Aansluitend op de publicatie informeerde de Raad in Den Haag 85 ambassades over het onderzoek en lichtte voorzitter Tjibbe Joustra het rapport toe tijdens een besloten briefing aan de Tweede Kamer.
Eindrapport gepubliceerdDe Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft op 23 juli 2014 op verzoek van de Oekraïense NBAAI de leiding over het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 op zich genomen.
Nu het eindrapport is gepubliceerd, is een delegatie van de Onderzoeksraad woensdag in Kiev aanwezig om de afronding van het onderzoek vast te stellen.
Lees alles over de MH17-vliegramp op: omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.