Video

Brabantse belofte Stan Godrie komt maar niet aan profteam 'Misschien moet ik leren netwerken'

21 oktober 2015 om 03:25
nl
Stan Godrie uit Zundert heeft een uitstekend jaar achter de rug. Nederlands kampioen bij de beloften op de weg, derde tijdens het WK Veldrijden voor beloften. Maar toch, nog geen profteam klopte bij hem aan, tot verbazing van velen.
Geschreven door

Het is de Nacht van Woerden, dus is het kleine plaatsje veranderd in een monumentaal toevluchtsoord voor lichtfanaten. In dat licht wiegt Stan Godrie wat onrustig heen en weer. Dan klinkt het startschot en is ie weg.
NetwerkenWant in dit soort koersen moet Godrie zich laten zien, zo beseft hij zelf. "Als jonge renner kun je je hier mooi bewijzen. Hier kun je echt een mooie uitslag rijden en je toch zo een beetje in de picture rijden."
En dat is geen overbodige luxe. Want bij het talent Stan Godrie heeft nog geen profteam aangeklopt. En dat verbaast veel kenners. "Ik hoor veel mensen vragen of ik niet gefrustreerd ben dat ik nog geen nieuwe ploeg heb. Maar ze komen niet. Misschien moet ik wel wat meer netwerken ja. Veel jongens hebben goede contacten en die komen er wel snel."
Derde in NachtTijdens de Nacht van Woerden bewijst Godrie weer hoe snel hij kan fietsen. Hij eindigt als derde in de veldrit. "Dit was een lekker parcours voor mij. Ik zie de toekomst goed tegemoet. Ik blijf gewoon zo doorgaan en dan hoop ik dat er snel een ploeg komt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.