Justitie wil dat recyclingbedrijf Top Moerdijk 1,8 miljoen euro aan Staat betaalt vanwege vervuiling

21 oktober 2015 om 13:36
nl
Het Openbaar Ministerie eist dat recyclingbedrijf Top Moerdijk 1,8 miljoen euro betaalt aan de Staat. Volgens het OM heeft het bedrijf dit geld bespaard door zich niet aan de regels te houden bij het afvoeren van zwaar vervuild afvalwater. Het recyclingbedrijf werd hier in 2013 voor veroordeeld.
Geschreven door

Top Moerdijk verwerkte in 2007 en 2008 het zwaar verontreinigde water niet goed waardoor de bodem onder het bedrijventerrein in Moerdijk verontreinigd raakte.
SproeiwagenDoor slecht onderhoud was het rioleringssysteem van het bedrijf verstopt geraakt. Hierdoor konden verschillende soorten afvalwater niet meer gescheiden worden. Het water werd bij elkaar opgeslagen en vervolgens met een sproeiwagen verspreid over delen van het terrein. Het afvalwater drong door tot de bodem.
Het Openbaar Ministerie heeft berekend dat het niet verantwoord afvoeren van het afvalwater enorm veel geld heeft bespaard. Het bedrijf kreeg hiermee onterecht voordeel ten opzichte van andere bedrijven die zich wel aan de regels houden. Dat geld moet nu aan de Staat betaald worden.
'Misdaad mag niet lonen'"Deze vorm van organisatiecriminaliteit leidt tot verlies van vertrouwen in het bedrijfsleven en de eerlijkheid van het economisch verkeer. Misdaad mag niet lonen", aldus het OM.
De rechtbank doet uitspraak uitspraak op 2 december.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.