TNO schrapt banen in Eindhoven vanwege landelijke reorganisatie - Omroep Brabant

TNO schrapt banen in Eindhoven vanwege landelijke reorganisatie

21 oktober 2015 om 15:18
nl
Onderzoeksinstituut TNO schrapt vijftien banen in Eindhoven. De reorganisatie maakt deel uit van een landelijke actie, waardoor ruim honderd ontslagen vallen. TNO heeft last van teruggelopen overheidsfinanciering en van ongunstige marktomstandigheden.
Geschreven door

Aan het begin van dit jaar werkten er ongeveer 3000 mensen bij TNO. De afgelopen maanden is het terugbrengen van de hoeveelheid personeel al voor zo'n zestig procent doorgevoerd, door vacatures niet in te vullen of tijdelijke contracten niet te verlengen.
Voor landelijk ruim honderd medewerkers, en dus vijftien in Brabant, zal de functie vervallen. "TNO zal zich maximaal inzetten op een actieve herplaatsing naar werk binnen of buiten de organisatie", aldus de organisatie.
Minder geld van de overheidTNO maakte eerder bekend dat er ingegrepen moest worden. Dat komt vooral doordat de overheidsbijdrage volgend jaar met zeventien miljoen euro daalde tot 149 miljoen euro. Ook is de vraag naar onderzoek in verschillende sectoren, waaronder de zorg, afgenomen.
TNO is het grootste onderzoeksinstituut in Nederland, met specialisaties op uiteenlopende gebieden zoals milieu, vergrijzing, techniek, internetveiligheid en mobiliteit. De organisatie werd in 1932 opgericht om kennis toepasbaar te maken voor bedrijven en overheden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.