Steenbergen bang voor Feyenoord-hooligans en wapens bij raadsvergadering over asielzoekers

21 oktober 2015 om 17:36
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/4 Verslaggever Floyd Aanen over de noodverordening in Steenbergen
Burgemeester Joseph Vos van de gemeente Steenbergen heeft een noodverordening afgekondigd rondom de bijeenkomst over de mogelijke komst van vluchtelingen. Die vergadering staat vanavond op het programma. De noodverordening gaat vanmiddag om 16.00 uur in en loopt tot middernacht. "Het is een voorzorgsmaatregel."
Geschreven door

Volgens de gemeente zijn er voldoende aanwijzingen dat tijdens, voor of na de vergadering ‘opnieuw geweld of andere vormen van ongeregeldheden mede door het bezit van (vuur-)wapens gepleegd gaan worden’. Bij de politie is namelijk informatie binnengekomen dat supporters van de harde kern van voetbalclub Feyenoord naar Steenbergen zouden willen komen om te rellen.
Voorzorgsmaatregel“Het is eerder een voorzorgsmaatregel voor het geval dát de politie in bepaalde gevallen moet optreden. Met zo’n verordening hebben ze dan wat meer ruggensteun. Of die steun nodig is, valt overigens zeer te bezien”, reageerde Vos bij Omroep Brabant. [Tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/656846372872847360] De ongeregeldheden van 15 oktober tussen voor- en tegenstanders van een azc speelden ook een rol bij de totstandkoming van het besluit, zo schrijft Vos. Die dag zou PVV-leider Geert Wilders naar Steenbergen komen, maar dat ging niet door. Desondanks kregen ongeveer 150 PVV-sympathisanten en 30 voorstanders van het azc het met elkaar aan de stok. Zo gooiden de tegenstanders van de vluchtelingenopvang met eieren.
'Blij als dit voorbij is'"Ik zal blij zijn als dit voorbij is. Ze verwachten toch zo'n 600 mensen", zegt de eigenaresse van een lunchroom op de Markt. "De politie heeft alle horecazaken bezocht en gevraagd om alle spullen die buiten staan naar binnen te brengen. Ik heb gelukkig een rolluik. Dat doe ik straks dicht en dan ga ik lekker boven zitten. Hopen dat er niks gebeurt."  
VeiligheidsrisicogebiedVos heeft voor vanavond een gebied in de kern van Steenbergen aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Het gaat om de straten Oostdam, Westdam, Markt, Wijnstraat, Zonnestraat, Visserstraat, Grote Kerkstraat, Kaaistraat, Blauwstraat, Wouwsestraat, Waterplaats, Boomvaart en Krommeweg.
VergaderingDe vergadering wordt gehouden in de sporthal van 't Cromwiel aan de Krommestraat. Volgens de verordening is het in een gebied rond het gemeenschapscentrum verboden om voorwerpen bij je te hebben die als wapen kunnen worden gebruikt. Het gaat dan om bijvoorbeeld stokken, kettingen, stenen, knuppels, glas en brandbare stoffen.[Tweet:https://twitter.com/FaanenFM/status/656813545779240960][Tweet:https://twitter.com/JoeyvanAken/status/656815518826020864]  

Wachten op privacy instellingen...