8 maanden cel voor inrijden op groepje mensen in Eindhovens park

21 oktober 2015 om 17:47
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft een man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk. De Eindhovenaar reed begin juli met zijn auto in op een groepje mensen in een parkje in Eindhoven. Daarbij werden twee mannen aangereden. Hun verwondingen vielen uiteindelijk mee.
Geschreven door

De 48-jarige man kreeg ruzie met een aantal kennissen met wie hij in het parkje aan de Thomaslaan bier zat te drinken. Hij stapte in zijn auto en reed vervolgens in op het groepje.
Volgens de verdachte werd hij verblind door de zon, waardoor hij per ongeluk over iemands voet zou zijn gereden. Hij ontkent dat hij nog iemand heeft geraakt.
Poging zware mishandelingMaar volgens getuigen reed hij wel degelijk ook een ander aan. Het slachtoffer vloog over de motorkap van de auto en belandde hard op de grond.
De rechtbank gelooft ook niet dat de man verblind werd door de zon. De man werd dan ook veroordeeld voor poging tot zware mishandeling van de slachtoffers, omdat hij volgens de rechter welbewust het risico nam dat de slachtoffers zwaargewond zouden raken door zijn gedrag. Het OM had 15 maanden cel geëist; de rechtbank maakte daar 12 maanden van.
De Eindhovenaar moet zich verder psychisch laten behandelen en hij heeft een drugsverbod.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.