Video

Nieuwe oliebollenkraam voor beroofde verkopers uit Den Bosch

21 oktober 2015 om 16:02
nl
In september zaten Martine en Frans Humble uit Den Bosch nog in zak en as, maar inmiddels is er weer hoop voor het oliebollenverkopende echtpaar. Een weldoener uit Den Haag heeft het echtpaar een oliebollenkraam cadeau gedaan.
Geschreven door

Het echtpaar runde een frietkraam, maar die werd gestolen. Van een schoonzus kregen Martine en Frans een oliebollenkraam, maar tot overmaat van ramp werd ook die gestolen.
Gulle geversDe diefstal was een ramp voor Martine en Frans, want ze waren niet verzekerd. Alles zat in de kraam. Een vrouw uit Den Haag bood hulp. "Ze is directrice van een bedrijf, ze had ons verhaal gelezen en dit doet ze wel vaker voor minima," zegt Martine.
Het echtpaar mocht zelf een nieuwe kraam uitzoeken, de rekening is naar de Haagse weldoener gegaan. "Hij kan nu in ieder geval niet meer zo makkelijk gestolen worden," zegt Martine. Als het oliebollenseizoen voorbij is dan wordt de kraam gestald. De plaats voor de stalling moet nog worden gezocht. "De kosten voor de stalling moeten we zelf betalen", vertelt Frans.  
Nieuwe busDe kraam heeft nog wel wat werk nodig. Zo moeten er nog stickers komen en moet hij flink worden schoongemaakt. En er is nog een probleem. De auto van Frans en Martine kan de kraam niet trekken. Dus moet het echtpaar op zoek naar een bus.
Toch heeft Martine goede hoop dat ze snel met de verkoop van oliebollen kunnen beginnen. "Ik hoop op december." Frans vult aan: "Met de opbrengst kunnen we nieuwe ingrediënten kopen om oliebollen te maken. Daarnaast kunnen we een deel van de oliebollen gratis weggeven aan minderbedeelden. Dat gebeurt in de winkel 'gratis shoppen Den Bosch'."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.