Den Bosch gaat asielzoekers opvangen op landgoed Coudewater in Rosmalen

21 oktober 2015 om 20:56
nl
Het college van Den Bosch kiest definitief voor Coudewater in Rosmalen als de locatie voor de opvang van asielzoekers.
Geschreven door

Het gaat om de semi-permanente opvang voor 600 tot 800 asielzoekers voor een periode van 10 tot 15 jaar. Wanneer de asielzoekers hun intrek nemen op het terrein is nog niet duidelijk. Volgens de gemeente is het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) nu aan zet. Zij moet met omwonenden en de GGZ-instelling die op het terrein huist in overleg, hoe de opvang gerealiseerd kan worden.  
LocatiesCoudewater was een van de drie locaties, die door het college naar waren geschoven voor de opvang van asielzoekers. Ook het voormalige Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch en het voormalige honkbalcomplex aan De Saren in Den Bosch waren in beeld.
Wethouder Logister zegt weinig protest te verwachten, omdat hij met omwonenden in gesprek is gegaan voordat het besluit werd genomen. Bewoners van de aangrenzende wijk Molenhoek voelen zich niet vooraf betrokken, maar zien de noodzaak van de opvang wel.
Betrokken bewoners"Het komt voor mij wel uit de lucht vallen, maar die mensen hebben een plek nodig. Ze hadden geen betere locatie kunnen kiezen," zegt een buurtbewoonster. Een andere bewoner was graag meer betrokken geweest: "We hebben vandaag een brief gekregen dat we meegenomen worden in het plan, maar het besluit is al genomen en dat vind ik jammer.
Lees alles over dit onderwerp op: omroepbrabant.nl/vluchtelingen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.