Autobrand burgemeester Rucphen leidt naar ramkraak Halsteren

21 oktober 2015 om 19:14
nl
Een 25-jarige man uit Sint Willebrord is dinsdagavond aangehouden voor de ramkraak op juwelier Ooms in Halsteren. Ook zijn twee 58-jarige mannen uit Sint Willebrord en Oosterhout opgepakt op verdenking van heling. Dat meldt de politie woensdagmiddag.
Geschreven door

De naam van een van de mannen kwam naar boven in een onderzoek naar een brandstichting op 2 augustus in Sint Willebrord. Vervolgens werd de link gelegd met de ramkraak. Bij de brand ging de auto van de Rucphense burgemeester Marjolein van Meer Mohr in vlammen op. Het is volgens de woordvoerster nu nog niet bekend of de mannen ook betrokken waren bij de brandstichting.
Auto ramkraak teruggevondenDe 25-jarige man zou de ramkraak maandagavond rond tien voor halftwaalf met een nog niet aangehouden tweede verdachte hebben gepleegd. Een auto reed tegen de gevel van het pand aan de Vogelenzang. De daders konden via het gat de winkel binnen en vluchtten met hun buit in de auto. Het voertuig werd teruggevonden in Sint Willebrord. Het is in beslag genomen en wordt onderzocht.
De politie heeft in het onderzoek naar de ramkraak dinsdagavond drie huizen in Sint Willebrord en Oosterhout doorzocht. Hierbij is onder meer twee kilo hennep, twee ons speed en een ons hasj gevonden. Ook werden sieraden met prijskaartjes eraan gevonden.
Nog vier aanhoudingenIn het huis in Oosterhout zijn nog vier personen aangehouden in verband met de drugs. Het gaat om een man (42) uit Oosterhout, twee mannen (29 en 37) uit Roemenië en een man (32) uit Gouda. De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.