Thriller in Australische outback: Eindhovense zonneauto zit concurrent uit Japan op de hielen

22 oktober 2015 om 10:19 • Aangepast 21 november 2020 om 15:13
nl
Solar Team Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zit het Japanse team Kogakuin op de hielen in de World Solar Challenge 2015. In de outback van Australië ontspint zich een ware thriller tussen zonneauto Stella Lux van het Eindhovense team en de zonneauto van de concurrent uit Japan.
Profielfoto van
Geschreven door

Het Eindhovense team strijdt in de zogenoemde Cruise-klasse. Rond acht uur donderdagochtend hebben de Japanners gewisseld van bestuurder. Het kostte het team echter wat meer tijd dan verwacht om weer op gang te komen. Het Eindhovense team greep deze kans aan om het Japanse team nog dichter te naderen.

Wachten op privacy instellingen...

De finish in de Cruise-klasse staat vrijdag gepland in Adelaide. Daar wacht de teams vervolgens nog twee dagen nagelbijten. Dit in afwachting van de einduitslag.

Wachten op privacy instellingen...

De nek-aan-nekrace tussen de teams is te volgens via Twitter.

Wachten op privacy instellingen...

Record al op zakEerder deze week zetten de Eindhovense studenten al een record neer in de race. Het team van de TU/e reed met tenminste twee mensen aan boord 1500 kilometer op één lading met hun zonneauto Stella Lux.
Het Eindhovense studententeam won in 2013 in Australië de wereldtitel voor gezinsauto’s in de Cruise-klasse. De race wordt om de twee jaar gereden. De wedstrijd leidt deelnemers drieduizend kilometer door het binnenland van Australië.
Nederlands succesIn de Challenger-klasse hebben de studenten van de TU Delft hun Eindhovense collega's al het goede voorbeeld gegeven. Zij wonnen de race in deze klasse door Solar Team Twente in de nacht van woensdag op donderdag nipt voor te blijven.
Het is voor de studenten uit Delft al de zesde overwinning in de World Solar Challenge.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.