Celstraffen voor wegmoffelen lichaam Ger Duijf uit Vught na seksfeest in Tilburg

22 oktober 2015 om 15:59
Een gezin uit Tilburg is donderdag veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het laten verdwijnen van het lichaam van Ger Duijf uit Vught.
Geschreven door

De rechtbank in Breda heeft bepaald dat de vader zeven maanden naar de gevangenis moet. Justitie eiste eerder vijf maanden, maar dat vindt de rechter te licht.
DrugshandelDe zoon van de man moet zestien dagen de cel in. Verder kreeg hij een werkstraf van 210 uur. De moeder van de zoon die terecht stond, kreeg 56 dagen cel voor drugshandel, maar die straf heeft ze al uitgezeten in voorarrest.
Justitie had ook celstraf geëist tegen de vriendin van de zoon, maar de vrouw is vrijgesproken.
Lichaam begraven bij GoirleDuijf werd in april 2013 vermist. Een maand later werd zijn lichaam begraven teruggevonden in de bossen bij Goirle.
Wie dat heeft gedaan, bleef lange tijd een mysterie.De doodsoorzaak was een hartstilstand in combinatie met het gebruik van cocaïne en viagra.
SeksfeestjesHet bleek dat Duijf een dubbelleven leidde en iedere laatste vrijdagmiddag van de maand seksfeestjes bezocht bij de verdachten thuis. Zo ook op de dag van zijn verdwijning.
De drie verdachten hebben hun betrokkenheid bij de verdwijning altijd ontkend. Ze verklaarden eerder voor de rechtbank dat Duijf hun huis levend had verlaten in zijn eigen auto.
Hulp van zoonDe rechter geloofde dat niet, omdat vastgesteld kan worden dat Duijf op het feest is overleden. De vader vroeg zijn zoon om hulp toen het slachtoffer was overleden, aldus de rechter.
De rechter vindt het 'moreel verwerpelijk' dat het lichaam is weggemaakt. "Nabestaanden konden niet normaal afscheid nemen."
Seksspeeltjes in lichaamVolgens justitie werd Duijf gevonden met een seksspeeltje in zijn lichaam en een onderbroek achterstevoren. Mogelijk waren de verdachten na de dood van Duijf in paniek geraakt.

Wachten op privacy instellingen...