Tientallen messteken in buik en billen en brandstichting: Ossenaar in hoger beroep 10 jaar de cel in

22 oktober 2015 om 17:49
nl
In hoger beroep is een 31-jarige man uit Oss veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het neersteken van een Udenaar en het in brand steken van zijn slaapkamer. Dat heeft het Gerechtshof in Den Bosch donderdagmiddag bepaald.
Geschreven door

De Ossenaar ging in september 2012 langs bij het huis van het slachtoffer aan de Harpstraat in Uden. Terwijl de bewoner op de bank aan het chatten was, zette de Ossenaar een mes op zijn keel.
'Reconstructie is zinloos'Vervolgens ontstond er een worsteling. Hierbij is het slachtoffer tientallen keren gestoken in zijn buik en billen. De Ossenaar verliet het huis nadat hij de gaspitten van het gasfornuis in de keuken had gehaald en de gaskranen had opengedraaid. Hierdoor brak er brand uit in de slaapkamer.
In het hoger beroep wilde de advocaat van de verdachte een reconstructie om zo de ware toedracht van de steekpartij te achterhalen. Het Gerechtshof weigerde dit verzoek, omdat de Udenaar had verklaard zich weinig te herinneren van de worsteling. “Een reconstructie is daardoor zinloos”, schetst het hof in een verklaring.
SchadevergoedingVolgens het hof liet de Ossenaar het slachtoffer voor dood achter. Met de brandstichting bracht hij bovendien meer mensenlevens in gevaar. Naast de gevangenisstraf moet de verdachte bijna 14.000 euro aan schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.[YouTube:body:https://youtu.be/qtBe2avL-IE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.