A16 weer open na flink ongeluk met twee vrachtwagens en auto bij Hazeldonk

22 oktober 2015 om 18:04 • Aangepast 21 november 2020 om 15:12
nl
Snelweg A16 was donderdagmiddag en -avond urenlang afgesloten na een ongeval met twee vrachtwagens en een auto. Dat leidde tot lange files en veel vertraging voor weggebruikers.
Profielfoto van
Geschreven door

De aanrijding gebeurde tegen vier uur ter hoogte van Hazeldonk. Rijkswaterstaat meldde rond zeven uur dat de weg weer open was.
De hulpdiensten waren met meerdere voertuigen uitgerukt. Even werd gedacht dat een van de vrachtwagens gevaarlijke stoffen vervoerde, maar dat bleek niet zo te zijn.
GewondenEen vrachtwagen en een auto waren in een vangrail gereden. Volgens een politiewoordvoerder zaten twee personen bekneld in de personenauto. De brandweer heeft hen uit het voertuig bevrijd. De slachtoffers zouden volgens de woordvoerder lichtgewond zijn geraakt. De auto raakte zwaar beschadigd.
Eén van de vrachtwagenchauffeurs is aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding met letsel.
Vanuit België stond rond vijf uur een file van twaalf kilometer. Het verkeer vanuit Antwerpen richting Rotterdam werd omgeleid via de A12 in België, de A4 en A29. Verkeer richting Eindhoven kan via de A67.
Lange file N263Ook op de provinciale weg N263 bij Zundert ontstond een lange file omdat het verkeer massaal binnendoor ging rijden. Rond halfzeven stond er een file van zeven kilometer.
Een Belgisch radiostation meldde dat sommige automobilisten bijna drie uur stil hebben gestaan achter het ongeluk, tussen Meer en de Nederlandse grens.
De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.