Beste Nederlandse Blues band mogelijk naar North Sea Jazz Festival

22 oktober 2015 om 19:38
nl
Phil Bee's Freedom is uitgeroepen tot de beste bluesband van Nederland en daarmee hebben zij een ticket gekregen voor het WK voor bluesbands The International Blues Challenges in Amerika. Maar ze zijn ook bezig met deelname op het North Sea Jazz Festival. "De naam van de band is niet voor niets Freedom, we spelen wat we willen spelen en dat is heerlijk om te doen", licht Phil toe.
Geschreven door

De Brabantse zanger Phil Bee en gitarist John F. Klaver van Phil Bee's Freedom waren te gast bij Onder Ons en lieten horen waarom zij de beste bluesband van Nederland zijn. Ze speelden een van hun bekendste nummer 'One Last Kiss'.
De Nederlandse jury was lovend; het is een complete band van hoogstaand muzikaal niveau, een band met internationale uitstraling wat thuishoort op hoofdpodia van toonaangevende festival zoals North Sea Jazz Festival. Gitarist John geeft toe dat de band daarmee bezig is.
Crowdfunding Afgelopen 4 oktober wonnen zij met hun band Phil Bee's Freedom de Dutch Blues Challenge. Van de 47 bands waren zij de beste en daarom mogen zij naar het WK voor bluesbands The International Blues Challenges in Amerika.
Daar doen Phil en John erg bescheiden over maar ondertussen zijn ze wel trots. "Andere mensen zeggen dat over je maar daar doe je het voor, dat zijn de krenten in de pap", vertelt Phil.
De reis naar het WK van de bluesband in Amerika The International Blues Challenges moeten de acht bandleden zelf betalen. Daarom zijn ze een crowdfunding actie gestart. Via de site van de band kan je hen steunen en dan maak je kans op een huiskamerconcert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.