Meer asielzoekers met verblijfsvergunning naar Waalwijk

23 oktober 2015 om 01:40
nl
De gemeente Waalwijk wil ongeveer tweehonderd asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een woonruimte helpen. Dat zei wethouder Hans Brekelmans donderdagavond tijdens een extra raadsvergadering over dit onderwerp.
Geschreven door

Burgemeester en wethouders voelen niets voor de 'massaliteit' van 300 opvangplaatsen die het COA als criterium stelt. Ook geven ze de voorkeur aan het spreiden van de asielzoekers over de gemeente.
Ruimte beschikbaarWooncorporatie Casade heeft daarvoor ruimte beschikbaar. "We kiezen voor een opvang op basis van kwaliteit in plaats van kwantiteit (...) De 72-uursopvang zoals die nu van kracht is, is niet de oplossing voor dit probleem."
Brekelmans benadrukt dat er geen sprake is van verdringing op de woningmarkt door de toewijzingen van woonruimte. Casade heeft ongeveer honderd woningen gereserveerd voor urgente gevallen, de wachtlijst begint bij woning nummer 101. "Die eerste honderd blijven beschikbaar en er is dus geen sprake van verdringing."
Het getal tweehonderd staat nog niet in steen gebeiteld.  De gemeente wil zich aan de taakstelling houden, die volgens Brekelmans voor 2016 uitkomt op ongeveer 115 asielzoekers. "Vang me niet op dat getal. Het kunnen er ook 180 worden, of 220, maar nooit 300 zoals het COA wil", legt Brekelmans uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.