'Aparte opvang homo-asielzoekers stomste wat je kunt doen!'

23 oktober 2015 om 03:49
nl
De Tilburgse homobelangenvereniging Embrace Pink keert zich fel tegen het idee van het COC om homo-asielzoekers apart op te vangen. Homoseksuele vluchtelingen zouden in opvanglocaties worden uitgescholden, gepest en bedreigd zo blijkt uit onderzoek van het COC.
Geschreven door

Het COC wil dat er maatregelen worden genomen om de andersgeaarde vluchtelingen te beschermen. De belangenorganisatie heeft een brandbrief geschreven aan staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff. Daarin wordt aangedrongen op aparte opvang voor asielzoekers met een andere seksuele voorkeur en transgenders.
Acceptatie is belangrijk"Het stomste wat je maar kunt doen", vindt Giovanni Tamo van Embrace Pink. "Het COA, de azc's en het ministerie moeten altijd zorgen voor optimale veiligheid van alle asielzoekers. Anders heeft de vlucht naar hier geen enkele zin en kan men net zo goed in eigen land blijven."
Embrace Pink meent ook dat de aparte opvang asielzoekers  de 'reguliere' opvang verder zal vervreemden van homoseksuelen, wat de maatschappelijke acceptatie in de weg staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.