'Trots dat we Japans racemonster konden bijbenen': team TU/e voorlopig tweede in Solar Challenge

23 oktober 2015 om 10:32 • Aangepast 21 november 2020 om 15:11
nl
De zonneauto Stella Lux van het Solar Team Eindhoven kwam vrijdagochtend rond tien voor halfzes (Nederlandse tijd) als tweede over de finish van de World Solar Challenge in het Australische Adelaide. Ondanks deze tweede plek kunnen de Eindhovense studenten de race in de Cruise-klasse alsnog winnen.
Profielfoto van
Geschreven door

Hierover beslist zaterdag de jury wanneer de gebruiksvriendelijkheid van de zonneauto's wordt beoordeeld.

Wachten op privacy instellingen...

De studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) moesten vrijdagochtend het Japanse team Kogakuin na een nek-aan-nekrace dwars door Australië voor laten gaan. De Japanners finishten iets voor vijf uur.

Wachten op privacy instellingen...

Ondanks de tweede plek (tot nu toe) is het team van de TU/e 'supertrots' op de eigen prestatie. "We hebben met onze gezinsauto het racemonster uit Japan kunnen bijbenen", vertelt teamlid Liselotte Kockelkoren enthousiast vlak nadat Stella Lux in Adelaide de finish passeerde.
'Alle vertrouwen'Na de race van 3000 kilometer moet nu de praktische beoordeling van de zonneauto’s door de jury dus de beslissing brengen in de Cruise-klasse voor gezinsauto's. En in deze beoordeling heeft het Eindhovense team alle vertrouwen. "Onze auto is gericht op een comfortabel interieur", legt Liselotte uit. "Hiermee hopen we Japan te kunnen verslaan."
Of dit lukt, weet het team zondag wanneer de einduitslag bekend wordt. Het is dus nog even afwachten voor het Solar Team Eindhoven dat eerder de inschatting maakte dat ze zich een achterstand van anderhalf uur konden veroorloven. Met een achterstand van uiteindelijk zo'n vijftig minuten op het team uit Japan lijkt het dus goed te komen.

Wachten op privacy instellingen...

Bij aankomst in Adelaide werd het team vrijdagochtend al enthousiast ontvangen door een schare Oranjefans. En vanavond volgt er volgens Liselotte ook zeker een feestje.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Het Eindhovense team won in 2013 in Australië al de wereldtitel voor gezinsauto’s. De race wordt om de twee jaar gereden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.