Doodsbedreiging burgemeester Rombouts van Den Bosch, man uit Rosmalen aangehouden

23 oktober 2015 om 14:02
nl
Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch is op Facebook met de dood bedreigd. Een 39-jarige man uit Rosmalen is aangehouden.
Geschreven door

De man is donderdagavond om half negen aangehouden en zit nog vast. Volgens de politie heeft Rombouts aangifte gedaan van de bedreiging.
De man zou niet zitten wachten op de komst van een asielzoekerscentrum op de locatie Coudewater in Rosmalen. Hij reageerde op Facebook op een artikel over het azc. In zijn reactie stond dus de doodsbedreiging aan het adres van Rombouts, schrijft Den Bosch Dichtbij.
'Machinegeweer in de aanbieding?''Iemand voor mij machinegeweer inclusief 800 kogels in de aanbieding??? Door het vorige azc durfden mijn moeder en vele anderen in Hintham niet eens boodschappen meer te gaan doen vanwege overlast bij de winkels daar', schrijft de man op Facebook.
Volgens hem kan de burgemeester 'maar beter onderduiken'. 'Als een van mijn dierbaren op een of andere manier slachtoffer wordt van dat tuig ruim ik hem op', zo is te lezen in de reactie.
'Zo ga je niet met elkaar'De burgemeester zegt tegen Dichtbij: "Zo gaan wij niet om met publieke mensen. Ik begrijp dat mensen zich willen uiten, maar wel binnen de grenzen die we met elkaar hebben afgesproken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.