Meer passagiers op Eindhoven Airport: eerste negen maanden stijging van elf procent

23 oktober 2015 om 13:38
nl
Bijna 3,4 miljoen passagiers hebben de eerste negen maanden van 2015 gebruik gemaakt van Eindhoven Airport. Dat zijn ruim 300.000 mensen meer dan in dezelfde periode vorig jaar en dit is een groei van elf procent.
Geschreven door

Ook het aantal vliegbewegingen, het landen en dalen van vliegtuigen, is deze periode gegroeid met vijf procent. De luchthaven verwacht dat het aantal vliegbewegingen aan het van dit jaar uitkomt op 30.600. In 2014 was dit nog 28.900.
ZIE OOK: Eindhoven Airport voegt München en Praag toe aan aanbod: 'Banden Brainport zo flink ondersteund'
4,3 miljoen passagiers in heel 2015Eindhoven Airport denkt dat het totale aantal passagiers dat in heel 2015 gebruikt maakt van de luchthaven stijgt naar 4,3 miljoen. Vorig jaar was dit 3,9 miljoen.
De groei van het aantal passagiers komt volgens de luchthaven vooral doordat er vaker op zakelijke bestemmingen werd gevlogen, zoals Valencia en Lissabon. Ook zaten er gemiddeld meer mensen per vlucht in een toestel.
Daarnaast is de gemiddelde capaciteit van vliegtuigen, oftewel het aantal zitplaatsen, toegenomen.
ToekomstStaatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu zou halverwege deze maand met een besluit komen over de verdere groei van Eindhoven Airport tussen 2016 en 2020. Ondertussen moeten luchtvaartmaatschappijen nu al het zomerseizoen van 2016 kunnen plannen.
Eindhoven Airport heeft daarom nu, vooruitlopend op het besluit van Mansveld, de maatschappijen al de ruimte gegeven om de zomervluchten te gaan plannen.
Volgens directeur Joost Meijs is dit niet in strijd met de afspraken die met omliggende gemeenten zijn gemaakt over de groei van de grootste regionale luchthaven van Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.