Video

Bloedende psychopaten en gestoorde dokters: welkom in spookhuis Eindhoven

24 oktober 2015 om 01:03
nl
"Kom hier. Mijn naam is dokter Van Klinkenhoven. Welkom in mijn paradijs." Wie het tijdelijke spookhuis aan de Tarwelaan in Eindhoven binnen durft te gaan, moet beschikken over stalen zenuwen. Van buitenaf al hoor je het gebonk en gekrijs. Dappere bezoekers wandelen door zeventien kamers van een ouderwets gesticht. 35 acteurs hebben maar één doel: elke bezoeker aan het gillen krijgen.
Geschreven door

Het is niet zomaar een spookhuis, benadrukt initiatiefnemer en griezelfanaat Paul van Hal. “Het is een levend spookhuis, we gebruiken geen poppen of andere effecten. Nee, we werken naast effecten met acteurs die de mensen de stuipen op het lijf moeten jagen.”
Volgens hem is Haunted Night het grootste spookhuis van Brabant, voor de organisatie een droom die uitkomt. En de bezoekers, die houden er waarschijnlijk nachtmerries aan over.
TranenEen groepje tienermeiden betreedt het gesticht. Bloedende psychopaten, krankzinnige dokters, enge types met een besmettelijk virus, ze zorgen ervoor dat de meisjes onophoudelijk gillen.
Eén van hen heeft tranen in haar ogen. Een brede man, lid van de organisatie, loodst haar door het spookhuis. "Dankjewel meneer", zegt ze als ze met haar vriendinnen veilig weer buiten staat. Ze kan weer lachen.
‘Pas tevreden als ze in hun broek plassen’“Ik ben pas tevreden als ze in hun broek plassen en huilend naar huis gaan”, zei Van Hal lachend, nog voor de opening van het spookhuis. Tranen werden op de eerste avond dus al gespot, natte broeken nog niet. "Maar ik weet zeker dat we die nog gaan zien dit weekend", stelt één van de organisatoren vastberaden.
In totaal zijn er ongeveer zestig mensen werkzaam, van beveiliging tot catering voor werknemers. Eerder deze week nam Studio040 een kijkje in het spookhuis. Haunted Night kan tot en met zaterdagavond bezocht worden.[youtube:body:https://youtu.be/W0STjsm93Iw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.