Met Hellemons als interim-trainer wil NAC tegen Sparta goede lijn van vorige week doorzetten

23 oktober 2015 om 14:09
nl
Met nog steeds Eric Hellemons als interim-trainer gaat NAC Breda vrijdagavond op zoek naar de tweede zege op rij. Na het ontslag van Robert Maaskant werd Achilles'29 nipt verslagen. Deze lijn wil de Bredase club doorzetten. Makkelijk wordt dat niet, want NAC krijgt Sparta Rotterdam op bezoek, de nummer twee van de Jupiler League.
Geschreven door

Een geschikte vervanger voor de onlangs ontslagen trainer Robert Maaskant heeft NAC nog niet. Dus gaat Eric Hellemons er vanuit dat hij vrijdagavond nog steeds de opstelling mag maken. "Ik verwacht dat ik vrijdagavond nog steeds interim ben. Maar je weet het nooit", zegt Eric Hellemons.
Aanhaken of afhakenHet is een cliché, maar de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam is er eentje in de categorie: aanhaken of afhaken. "Naar de bovenste plaats hoeven we niet te kijken, maar bij winst doen we goede zaken om de volgende stap te maken. En dan waarschijnlijk met een nieuwe trainer", denkt Hellemons.
Over Sparta is hij duidelijk: "Ze hebben veel kwaliteit in huis, spelen compact, geven weinig weg en hebben een trainer die weet waar het over gaat."
'Voor elkaar vechten'Afgelopen zondag versloeg NAC met heel veel moeite de semi-amateurs van Achilles'29. Het werd 1-2 voor de Bredase club. Aanvoerder Michael Dingsdag zag de wedstrijd vanwege een schorsing vanaf de tribune.
Hij zag een ander NAC. "Je zag dat voor elkaar wilden vechten. De inzet was er dus. Dat vond ik bij de andere wedstrijden ook, maar af en toe zwakte het wat af als we met een tegenslag te maken kregen."
VreugdeDe NAC-aanvoerder zag ook weer vreugde in de ogen van zijn teamgenoten. En juist dat ontbrak de afgelopen maanden. "Als je ziet hoe Jelle (Ten Rouwelaar, red.) die penalty pakt in de laatste minuut en de vreugde die er bij de groep leefde, het leek net of we de Champions League hadden gewonnen. Dat is de beleving die we misten."
De schorsing van drie duels van Dingsdag zit erop. Maar vanwege een knieblessure is hij vrijdag niet inzetbaar. "Ik heb tijdens een training een tik gekregen op de buitenband van mijn knie", aldus Dingsdag. Hij sluit volgende weer aan bij de groep en is naar verwachting ook weer inzetbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.