Video

Chaos in je hersenpan: zo smaakt de pepernootkroket uit Rosmalen

23 oktober 2015 om 16:54
nl
Het is een 'mindfuck', vindt zelfs de Rosmalense bedenker van de pepernootkroket. "Je ziet een hartige knapperige kroket en je proeft een zoete ragout van pepernoten. Dat is op zijn minst even wennen", zegt Peter Vos van Eetpaleis 't Vosje.
Geschreven door

Nadat Omroep Brabant donderdag de komst van de pepernootkroket onthulde, ging het hard met nieuwste product. "De telefoon is niet meer gestopt met rinkelen. De bestellingen bleven maar komen."
LEES OOK: Sinterklaasje kom maar binnen met je... frituur?
In de zaak aan de Raadhuisstraat is het tussen de middag spits. Niemand spuugt de warme krokante zoetigheid uit. Toch is maar een enkeling laaiend enthousiast. De meeste moeten een beetje wennen aan deze 'mindfuck'.
Met een sausje"De chocoladesaus maakt de kroket wel helemaal af", verdedigt Peter zijn vinding. En inderdaad: wat de mosterd is voor de bitterbal, is de chocoladesaus voor de pepernotenbal. "Een bijna onmisbare aanvulling", zegt een klant.
Heerlijk of niet, de vindingrijkheid wordt unaniem gewaardeerd. Voor kerst heeft Peter ook al 'wilde ideeën'. "Iets met spitskool en ree", fantaseert hij hardop met glinsterende ogen.[YouTube:https://youtu.be/qqhTbWow7_E]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.