Rode lantaarndrager RKC Waalwijk baalt van laatste plek: ‘We begonnen zo goed’

23 oktober 2015 om 17:35
nl
Het Brabantse voetbalonderonsje in de Jupiler League wordt vrijdagavond in Eindhoven afgewerkt. Daar ontvangt FC Eindhoven de rode lantaarndrager van de eerste divisie, RKC Waalwijk.
Geschreven door

De Waalwijkers verloren zeven dagen geleden thuis onfortuinlijk van FC Dordrecht. Het enige (eigen) doelpunt werd gemaakt door RKC'er Ingo van Weer.
Goed beginDoor het verlies staat RKC nu op de plek waar ze vorig seizoen zijn geëindigd: laatste. "Ik baal natuurlijk enorm, maar je moet het ook niet te lang in je hoofd laten zitten", zegt Ingo van Weert.
Van Weert baalt van die laatste plek omdat zijn ploeg juist zo goed begon aan het seizoen. "We hadden juist heel veel goede moed. We hadden een goede voorbereiding gedraaid. De eerste vier wedstrijden van het seizoen waren we ongeslagen. Dat was ook een beloning. Maar daarna kwam een tegenslag en daarin zijn we blijven hangen", concludeert Van Weert.
FC EindhovenMaar een goede resultaat tegen FC Eindhoven dat vorige week met 1-4 onderuit ging tegen aartsrivaal Helmond Sport kan weer de juiste moraal in de Waalwijkse ploeg brengen, denkt Van Weert. "Het maakt niet uit hoe, maar we moeten winnen. Ik win liever onterecht dan andersom."
RKC beschikt in ieder geval weer over Imad Najah. De middenvelder, die hersteld is van twee jaar blessureleed, is op amateurbasis aan de selectie toegevoegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.