2,5 miljoen subsidie voor renovatie De Ploeg in Bergeijk

23 oktober 2015 om 17:34
nl
2,5 miljoen euro. Dat bedrag trekt de provincie uit voor de renovatie van het pand van voormalige weverij De Ploeg in Bergeijk. Het bedrijf Bruns uit Bergeijk gaat het monumentale complex kopen en restaureren.
Geschreven door

Bruns ontwikkelt en produceert inrichtingen voor musea. De bedoeling is dat de renovatie van De Ploeg eind 2016 klaar is, waarna het bedrijf naar het complex verhuist.
'Bijzonder gebouw behouden'Directeur Jan Burgmans van Bruns is ‘superblij’ met de 2,5 miljoen subsidie. "In goede samenwerking kunnen we nu een bijzonder gebouw behouden voor Bergeijk. Dit is voor ons een ideale plek om onze klanten te ontvangen, en in zo’n mooie omgeving werken inspireert ons zeker ook. Dit is een plek waar we ons rustig verder kunnen ontwikkelen en groeien."
LEES OOK: Jarenlange zoektocht ten einde: Bruns uit Bergeijk trekt in pand De Ploeg
Sinds 2007 leegNadat weverij De Ploeg in 2007 haar deuren sloot, raakte het gebouw en het bijbehorende Ploegpark in verval. Woningbouwcorporatie Wooninc. kocht het complex, maar het duurde heel lang totdat er een nieuwe bestemming gevonden werd.
De gemeente Bergeijk betaalt mee aan de renovatie van het Ploegpark. "Het is al lang een diepgekoesterde wens van de gemeente dat dit bijzondere complex een herbestemming krijgt. Het is dankzij het lef van een Bergeijkse ondernemer en de hulp van de provincie dat er nu een oplossing is", reageert wethouder Mathijs Kuijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.