Oud-burgemeester van Breda krijgt hoge Poolse onderscheiding

23 oktober 2015 om 17:56
(foto: W. Vermeeren/Generaal Maczek Museum)
(foto: W. Vermeeren/Generaal Maczek Museum)
Peter van der Velden, oud-burgemeester van Breda, is benoemd tot Officier in de Orde van Verdienste van de Republiek Polen. Hij kreeg de onderscheiding vandaag uit handen van de Poolse ambassadeur in Nederland Jan Borkowski. Van der Velden is beloond voor 'zijn jarenlange inzet en uitmuntende bijdrage in de publieke sfeer aan Polen en de Poolse gemeenschap in Nederland', zo meldt de ambassade.
Geschreven door

Toen hij nog burgemeester was, heeft hij zich ingezet voor het aanhalen van de steden- en vriendschapsbanden en heeft hij zorg gedragen voor de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Breda op 29 oktober 1944 door de eerste Pantserdivisie van het Poolse leger.
Stelling genomen tegen Polenmeldpunt van PVVHij wordt ook geëerd, omdat hij zich uitsprak tegen de klachtensite over Polen en andere Oost-Europeanen van de PVV. Van der Velden reageerde bijzonder verheugd op de onderscheiding. "Ik ben een bescheiden bruggenbouwer. Polen betekent historisch gezien veel voor Brabant. Ook nu nog. Om die reden is een goede verstandhouding, met begrip voor elkaar wensen en oog voor elkaars noden ook anno 2015 bijzonder belangrijk."

Wachten op privacy instellingen...