Video

Ireen Wüst blij en trots op eigen schaatsploeg

23 oktober 2015 om 18:44
nl
Ireen Wüst is blij en trots dat ze Team4gold mocht presenteren, een schaatsploeg waarvoor ze zelf het initiatief nam. De schaatster uit Goirle heeft hart voor de zaak. "Het loopt als een trein op het moment."
Geschreven door

Wüst heeft een flink aantal schaatsters bij elkaar gebracht, die voorlopig rijden onder de naam Team4Gold. Ook Koen Verweij, met een relletje vertrokken bij zijn oude coach, is van de partij. "Ik ben heel blij dat Koen erbij is. Hij is wel een beetje mijn maatje."
VerantwoordelijkVoorheen was Wüst slechts verantwoordelijk om fit te zijn, als initiatiefneemster komt er meer op haar bord. "Ik heb deze zomer voor van alles overleg gehad. Wat wordt de naam, welke kleur gaan we rijden, het hield niet op. Op een gegeven moment heb ik gezegd: jongens, nu moet ik me focussen."
De loyaliteit aan haar nieuwe ploeg gaat ver. "Ik heb liever dat ik persoonlijk wat minder rijd, en dat de ploeg het goed doet, dan dat ik zelf heel goed rijd en de ploeg in elkaar stort. Want als de ploeg stabiel blijft, brengt dat mij een goede toekomst. En dat heb ik nodig om over twee jaar te vlammen op de Olympische Spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.