Yes! Rouwende Efteling-zwaan Koosje is weer dolgelukkig na geboorte babyzwaantje

23 oktober 2015 om 19:37
nl
Het mooiste dierennieuws van de maand komt vanuit de Efteling in Kaatsheuvel. Daar is midden in het attractiepark een klein babyzwaantje geboren. Vader van het kleine wonder is pretparkicoon Koosje, die eerder dit jaar nog depressief door het park waggelde na het plotse verlies van de liefde van zijn leven.
Geschreven door

De Efteling heeft inmiddels bevestigd dat Koosje en Kaatje de ouders zijn van het babyzwaantje. Het geslacht is nog niet bekend. “We vinden het leuk dat de zwanenfamilie zo populair is, maar we willen iedereen vragen gepaste afstand te houden zodat ze rustig kunnen wennen.”[Tweet:body:https://twitter.com/Efteling/status/657576314476589056]
ZoektochtHet intense verdriet van Koosje hield eerder dit jaar de gemoederen flink bezig. Bezoekers zagen dat de trouwe bewoner van het attractiepark dagenlang onafgebroken bij een stalen prullenbak stond. In de weerspiegeling dacht Koosje zijn dierbare overleden Keesje te zien.
Honderden Efteling-fans en dierenliefhebbers hielpen mee in de zoektocht naar een nieuwe partner voor de rouwende zaak. Die werd uiteindelijk gevonden in Kaatje. Het was nog even afwachten of de vonk tussen Koosje en Kaatje zou overslaan. Zwanen zijn namelijk monogaam. Een koppel blijft een leven lang bij elkaar.
ZIE OOK: Massale steun voor rouwende Efteling-zwaan Koosje: helpers bieden nieuwe partner aan
De grens overHet hartverscheurende verhaal van Koosje raakte zoveel mensen dat het zelfs de grens over ging. Diverse media schreven over het liefdesverdriet van het Efteling-icoon. “Die bewegende Geschichte des Trauerschwans von Efteling”, kopte de Duitse nieuwssite Stern.[Tweet:body:https://twitter.com/MartvGerwen/status/657568616091680768][YouTube:https://youtu.be/l0z436q2x6k]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.