Gekleurde huisjes met scheve ramen op 'lelijk' Marconiplein in Eindhoven

23 oktober 2015 om 20:34
nl
Eindhoven is binnenkort een bijzonder ontwerp rijker. Aan het Marconiplein worden hoge, gekleurde huisjes gebouwd, waarvan een aantal met scheve ramen. Het ontwerp heet The Sketch is het resultaat van een wedstrijd. De winnaar werd vrijdag bekend gemaakt, tijdens de Dutch Design Week.
Geschreven door

De bedoeling is dat de bouw van het kleurrijke project volgend jaar start.
Op de kaart zettenHet Marconiplein werd een paar jaar geleden verkozen tot een van de lelijkste plekken van Nederland. Het opvallende project moet daar verandering in brengen. "Onze ambitie was om juist deze plek – letterlijk - op de kaart te zetten: het ontwerp kan niet ontbreken op de ansichtkaart Groeten uit Eindhoven", legt architect Alexandra Predeina uit.
"Het ontwerp combineert het beste van twee werelden: het valt op, is bijzonder, maar tegelijkertijd realiseerbaar en betaalbaar,” zegt de architect.
Geen vogelkooitjesHet ontwerp is gemaakt door het Eindhovense architectenbureau Van Aken Architecten. Twee teams van het bureau streden met elkaar om de winst. Het andere ontwerp (dat dus verloor) bestond uit twee gebouwen met vogelkooitjes.
Zo'n 2200 mensen stemden op een van de ontwerpen. Ook een vakjury had een belangrijke stem in de uiteindelijke keuze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.