Vrachtauto reageert met zachte claxon en knipperende lampen op verleidelijke danseres - Omroep Brabant
Video

Vrachtauto reageert met zachte claxon en knipperende lampen op verleidelijke danseres

23 oktober 2015 om 20:30
nl
Het is een bijzondere belevenis: de kleine Tilburgse danseres Tegest Pecht die een duet danst met een enorme vrachtauto. Het gebeurde vrijdag - heel toepasselijk - op het plein voor de Bedrijfswagen-Rai in Amsterdam. Het was een voorproefje voor een voorstelling waarmee theatergezelschap Afslag Eindhoven volgend jaar komt in mei.
Geschreven door

Het was voor Afslag Eindhoven trouwens nog even spannend. Na de eerste voorstelling aan het begin van de middag wilde de leiding van de RAI de veiligheid van de voorstelling nog even onder de loep nemen. Opeens was het onzeker of er de rest van de middag nog wel gedanst mocht worden. Pas na een krap uur kwam de, positieve, beslissing.
Groot WildDe voorstelling Groot Wild waar Afslag Eindhoven aan werkt gaat over de samenwerking tussen mensen en machines. Waarschijnlijk komen daar twee rijdende vrachtwagens in én nog wat meer groot materieel. De afgelopen maanden heeft het gezelschap onderzocht of een vrachtwagen in zo'n stuk een eigen persoonlijkheid kan krijgen. De voorstelling vrijdagmiddag was daar het resultaat van.
De grote Volvo die vrijdagmiddag z'n rondjes om de danseres reed, leek inderdaad wel een eigen karakter te hebben. De vrachtwagen kon agressief, nukkig, afstandelijk of agressief reageren op de bewegingen van de danseres. Wat een stel knipperende lichten én een beetje claxon al kunnen doen als een danseres verleidelijke bewegingen maakt.
Maar dan graag met een trailer erachter Rosa Kuin die achter het stuur van de vrachtwagen zit, vindt haar klus leuk. Wel hoopt ze in mei in Groot Wild een trailer achter de trekker te mogen hangen. "Dan kan je nog meer dansende bewegingen maken".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.