'Wij zijn hartstikke goed bezig', RKC reageert op kritiek Zeljko Petrovic en denkt niet aan opdoeken

24 oktober 2015 om 01:37
nl
RKC-directeur Remco Oversier is niet geschrokken van de stevige woorden van Zeljko Petrovic vrijdag in het tv-programma FC Onder Ons. De oud-stervoetballer en -coach van de Waalwijkse club zei dat RKC 'beter opgedoekt kan worden als het zo doorgaat'.
Geschreven door

"Laten we voorop stellen dat het geen kritiek was. Zeljko probeert mee te denken hoe de club er op dit moment voor staat", reageert Oversier.
"In mijn ogen doet hij een oproep aan heel Waalwijk en omgeving om op te staan en de club te steunen. De context van wat hij zegt, is dat RKC na het jaar waarin we overleefd hebben - waardoor de club nog bestaat en waarmee we nu aan het bouwen zijn - steun nodig heeft van alles wat Waalwijk lief is om de club weer omhoog te duwen."
Enorme slagenRKC staat - na de onnodige 1-0 nederlaag tegen FC Eindhoven van vrijdagavond - voorlaatste in de Jupiler League. "Maar feit is ook dat individuele spelers beter worden en het team beter wordt", benadrukt de directeur.
"We spelen behoorlijke wedstrijden. Het kwartje valt alleen de verkeerde kant op. Maar dat hoort bij zo'n proces. Als je kijkt waar we nu staan ten opzichte van vorig seizoen, zijn we enorme slagen aan het maken. De organisatie breidt weer uit, we hebben meer sponsoren binnengehaald dan vorig seizoen. Wat dat betreft stevenen we dit jaar af op een mooie plus. Afgelopen seizoen een ton, dit seizoen waarschijnlijk weer zo'n bedrag. Dus we zijn met elkaar hartstikke goed bezig."
Bovenkant Jupiler LeagueVolgens Oversier is het behalen van punten een kwestie van tijd. Opdoeken van de club is volgens hem dus zeker niet aan de orde. "Van belang is dat de Langstraat en omgeving zich opricht om de club te ondersteunen. Zodat we stappen blijven maken en groeien. Dat hebben we nodig om in de bovenkant van de Jupiler League te kunnen spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.