Video

Jij krijgt die lach niet van zijn gezicht: John de Bever krijgt Buma NL Award èn gouden plaat

21 september 2016 om 05:02 • Aangepast 21 november 2020 om 07:32
nl
Zanger John de Bever uit Den Bosch heeft dinsdagavond een Buma NL Award gewonnen voor zijn lied 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht'. De Bever won in de categorie Favoriete Single. Ook kreeg De Bever uit handen van Marianne Weber een gouden plaat voor zijn nummer, waarvan meer dan twintigduizend exemplaren van zijn verkocht.
Profielfoto van van den Oetelaar Tom
Geschreven door
van den Oetelaar Tom

De Buma NL Award is een onderscheiding voor Nederlandstalige muziek. Bezoekers van de site van SterrenNL konden stemmen op hun favoriete lied. De uitreiking was op de Parade in Den Bosch.
Hit in de krantJohn de Bever stond na afloop te glunderen van trots met zijn award én zijn gouden plaat. "Dankzij het publiek he?! Ik zeg altijd zo: een hit in de krant is nog geen hit in het land. Maar dit is écht een hit. En daar moet ik het publiek heel dankbaar voor zijn."
Het was trouwens niet de eerste prijs voor De Bever. "Als voetballer won ik de prijs van beste zaalvoetballer van de wereld. Maar da's 25 jaar geleden. En da's heel iets anders."
De meest succesvolle artiest van de avond was André Hazes jr. Hij werd maar liefst vier keer onderscheiden. Gerard Joling kreeg een Lifetime achievement Award voor zijn bijdrage aan de populariteit van het Nederlandse lied.
Award Guus MeeuwisVerder won Guus Meeuwis een Hollandse Meesters Award voor zijn succes als tekstdichter. Een oeuvreprijs. Meeuwis: "Normaal bij een oeuvreprijs denk je: dan moet ik morgen stoppen. Maar ik vind dat deze aardig motiveert. Want ik vind liedjes schrijven het mooiste dat er is."
En JW Roy kreeg een prijs voor het lied dat hij maakte met Diggy Dex, 'Treur niet'. "Ik heb nog nooit iets gewonnen. Het enige dat ik ooit heb gewonnen is een halve kip in een duivenwedstrijd", aldus een gelukkige JW.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.