Video

‘We zullen je nooit vergeten, Dalla’, grote opkomst bij indrukwekkende afscheidsdienst Brian Dalfour

24 oktober 2015 om 18:24 • Aangepast 21 november 2020 om 15:10
nl
Honderden No Surrender-leden uit binnen- en buitenland hebben zaterdag in het centrum van Almere een laatste eer bewezen aan de vermoorde leider Brian Dalfour (47). De bikers reden kort daarvoor achter de witte rouwstoet van Almere Haven naar Almere Stad waar om één uur 's middags de afscheidsdienst voor de Surinaamse Amsterdammer begon. Er was veel familie van Dalfour uit Suriname. De uitvaart verliep zonder problemen. Enkele leden van de rivaliserende motorclub Satudarah waren ook aanwezig.
Profielfoto van
Geschreven door

Vrijdagavond bewezen honderden leden van de motorclub al hun laatste eer aan Dalfour, die ook wel 'Capitein Dalla' werd genoemd, op het schip 'Dutch Diamond' in de haven van Almere.
Leden van No Surrender Amsterdam kijken terug op een mooie uitvaartdienst, zo laten ze op Facebook weten. “We willen de gemeente Almere en de politie hartelijk bedanken voor het faciliteren van de uitvaart van onze captain”, schrijven ze. “Wij zijn trots dat we ons steentje bij hebben kunnen dragen aan een mooi en eervol afscheid. We zullen je nooit vergeten, Dalla.”
Andere motorclubs welkomOm de veiligheid te waarborgen trof de politie in Almere voorbereidingen voor de uitvaart van de vermoorde No Surrender-voorman. Wat die maatregelen waren, wilde de politie niet zeggen aangezien het een privéaangelegenheid betrof. Wel was overleg gevoerd met de familie en de organisatie van de uitvaart.
"We zijn geprepareerd", is het enige dat de politie kwijt wilde over de begrafenis van de leider van het Amsterdamse chapter van de motorclub. No Surrender nodigde alle andere motorclubs uit in hun ‘colors’ aanwezig te zijn, evenals andere belangstellenden.

Wachten op privacy instellingen...

VermoordNo Surrender-chef Brian Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak uit Macedonië werden vorige week dood aangetroffen in een vakantiehuisje in de polder bij Hooge Zwaluwe. De politie zag meteen dat er sprake was van moord.
Volgens de omstreden motorclub is Dalfour het vijfde lid dat in korte tijd om het leven is gekomen. "Tijdens het opzetten van deze website hebben wij nooit gedacht dat het In Memoriam gedeelte zo snel van toepassing zou zijn'', schrijft de club. "Hier eren wij onze broeders die helaas van ons heen zijn gegaan, en staan wij stil bij het geleden verlies.''
Remy Brouwers was op 31 maart 2014 het eerste clublid dat het leven liet, Dalfour op 14 oktober het vijfde.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.