Brabantse Erfgoedprijs voor Popmonument Bergen op Zoom - Omroep Brabant

Brabantse Erfgoedprijs voor Popmonument Bergen op Zoom

24 oktober 2015 om 16:19
nl
De Brabantse Erfgoedprijs is gewonnen door Popmonument in Bergen op Zoom. Popmonument is via een internetverkiezing uitgeroepen tot het meest vernieuwende erfgoedproject in Brabant. Op historische locaties treden artiesten op. Zo brengt het muziekevenement jonge mensen in contact met eeuwenoude gebouwen in de Scheldestad. Plekken waar ze anders misschien nooit zouden komen.
Geschreven door

De prijs bestaat uit tienduizend euro, het is de grootste provinciale cultuurprijs die we in Brabant kennen. Zaterdagavond werd hij uitgereikt op de Dutch Design Week in Eindhoven.
Drie genomineerdenIn het voorjaar waren 74 projecten ingediend. Een jury selecteerde de drie meest innovatieve en opvallende, in Tilburg, Den Bosch en Bergen op Zoom. In Tilburg hebben ze een eigen letter, de TilburgAns. In Den Bosch maakten ze in het oude ziekenhuis restaurant Mariapaviljoen en in Bergen op Zoom halen ze met hippe muziek jongeren binnen in eeuwenoude gebouwen.
Na de selectie van die drie 'erfgoedtoppers' was het laatste woord aan de Brabanders. Iedereen kon online een stem uitbrengen. Bergen viel het meest in de smaak. [YouTube:body:https://youtu.be/2h5STLVe4XE]
Eeuwenoude plekkenPopmonument werd dit jaar gehouden op 12 september. Er waren concerten op 13 historische plekken in Bergen op Zoom. Dat waren kroegen in de binnenstad maar ook de Franse Tuin en het kermismuseum van het Markiezenhof, de synagoge en de gevangenpoort.
Het was de tweede keer dat de prijs werd uitgereikt. De eerste keer, in 2013 ging hij ook naar West-Brabant, toen naar Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.