Sluwe ‘bankmedewerkster’ ontfutselt duizenden euro’s bij Waalwijker

24 oktober 2015 om 16:20
nl
Een oplichter die zich voordeed als medewerkster van een bank heeft onlangs duizenden euro’s van een Waalwijker ontfutseld. Dat meldt de politie zaterdag. Opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandagavond aandacht aan de oplichtingszaak.
Geschreven door

De Waalwijker is slachtoffer geworden van het zogenoemde ‘phishing’. Dat is een verzamelnaam voor alle digitale activiteiten waarmee criminelen proberen persoonlijke informatie te ontfutselen. Met die informatie kunnen zij fraude plegen met internetbankieren, pinpassen of met creditcards.
BewakingsbeeldenHet slachtoffer werd telefonisch benaderd door een vrouw die vertelde dat ze bij de bank werkte. Volgens de politie was de Waalwijker zo overrompeld door de slinkse verhalen van deze ‘bankmedewerkster’ dat hij zijn volledige privégegevens prijsgaf.
Niet veel later werd op zijn naam een nieuwe bankpas aangevraagd. Waarschijnlijk konden de oplichters deze bankpas via de post onderscheppen. Met de nieuwe pas werden daarna duizenden euro’s afgerekend bij een elektronicazaak in Amsterdam. Van de betaling en dus ook de vermoedelijke verdachte laat de politie maandag bewakingsbeelden zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.