Honderden kilo’s drugsgrondstof en vuurwapens gevonden bij invallen regio Oss

24 oktober 2015 om 16:57 • Aangepast 21 november 2020 om 15:09
nl
Een groot politieteam heeft vrijdagavond op tien locaties in de regio Oss invallen gedaan. Daarbij zijn diverse automatische vuurwapens gevonden en honderden liters en enkele honderden kilo's stoffen aangetroffen die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs.
Profielfoto van
Geschreven door

Verder vond de politie tientallen kilo's vermoedelijk amfetamine en duizenden euro's in contanten. Drie mannen werden opgepakt.
Twee van de verdachten komen uit Geffen en zijn 40 en 48 jaar, een 61-jarige verdachte komt uit het Gelderse Niftrik. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in en productie van harddrugs.
ZIE OOK: Gevolgen drugsdumpingen in Brabantse natuur nader onderzocht
Groot onderzoekBij het politiekorps liep al enkele maanden een onderzoek onder leiding van de officier van justitie. Dat leidde vrijdagavond rond zes uur tot invallen op tien locaties in Oss (een garagebox aan de Lisztgaarde), Geffen (loods aan Leiweg), Nuland (Loonsestraat), Niftrik, Heesch, Schaijk en Maasdonk.
In twee loodsen en in een garagebox werd een gigantische hoeveelheid aan chemicaliën gevonden. Verder werden tientallen kilo's vermoedelijk amfetamine aangetroffen. Er moesten medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) aan te pas komen om de chemicaliën te onderzoeken en uiteindelijk veilig af te voeren.

ZIE OOK: 'Drugscriminelen in Brabant hebben te lang de ruimte gekregen', aldus Cyrille Fijnaut
Automatische vuurwapensBij de invallen arresteerde de politie drie verdachten. Tegen hen liep al langer een onderzoek. Van twee van hen werd ook het huis doorzocht. In één van de huizen werd een vuurwapen gevonden. Op een andere locatie trof de politie een aantal automatische vuurwapens aan. Deze zijn in beslag genomen.
Er werden ook twee auto’s en enkele duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

ZIE OOK: Chemische troep van drugsafval kan in Brabants drinkwater komen: bodemexpert luidt de noodklok
Drugs in BrabantBrabant speelt al jaren een belangrijke rol in de productie en in de handel van amfetamine. Ook bij dumpingen van drugsafval loopt onze provincie voorop. Bij Meld Misdaad Anoniem kwam vorig jaar 46 procent meer anonieme meldingen binnen over drugslabs en afvaldumpingen dan een jaar eerder. Dit werd nog eens extra duidelijk uit de themasite van Omroep Brabant drugsinbrabant.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.