Schermer Bas Verwijlen pakt goud in Bern

24 oktober 2015 om 20:20
nl
Bas Verwijlen heeft zaterdag het sterk bezette schermtoernooi van Bern op zijn naam geschreven. De 32-jarige degenspecialist uit Oss stak bij de Grand Prix in Zwitserland in grote vorm. Na een succesvolle opmars naar de finale was de tweevoudige olympiër in de strijd om het goud met 15-9 te sterk voor Daniel Jerent uit Frankrijk. Voor het toernooi in Zwitserland hadden zich liefst 260 schermers ingeschreven.
Geschreven door

Verwijlen bereikte vrijdag de laatste 64 door in de groepsfase vijf van de zes partijen te winnen. In de eerste knock-outpartij versloeg de schermer van SC Den Bosch zaterdag de Fin Niko Vuorinen met 15-7, waarna ook de Pool Radoslaw Zawrotniak (15-9) en de Tsjech Pavel Pitra (15-11) eraan moesten geloven. In de kwartfinale won Verwijlen met 15-10 van de Hongaar Daniel Berta, waarna hij in de halve eindstrijd met 13-12 te sterk was voor de Hongaar Peter Somfai.
Verwijlen probeert zonder financiële steun van NOC*NSF en de schermbond de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te bereiken. Hij wordt weer getraind door zijn vader Roel nadat hij in mei van dit jaar had gebroken met zijn Hongaarse coach Gabor Salamon vanwege het uitblijven van goede resultaten.
'Weg naar boven ingeslagen'Onder leiding van zijn vader, oud-bondscoach, was Bas Verwijlen in 2012 de nummer één van de wereld. Tijdens Londen 2012 strandde hij in de achtste finales. "Sinds ik weer onder mijn vader train, heb ik de weg naar boven ingeslagen'', betoogde de nummer twee van het EK en WK (2011) vlak voor zijn triomf in Bern.
Kelly Boone bereikte in Legnano op degen de laatste 64 van de Trofeo Carrocciot. De Zuid-Koreaanse Choi Injeong was zaterdag in de eerste partij met 15-7 te sterk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.