Video

Poppen in alle soorten en maten: de grootste poppen- en teddyberenbeurs ter wereld is in Den Bosch

24 oktober 2015 om 20:39
nl
Poppenmoeders zijn er in alle soorten en maten en leeftijden, want om van poppen te houden hoef je echt niet jong te zijn. Poppenmoeders uit heel Nederland kunnen dit weekend hun hart ophalen op de poppen- en teddyberenbeurs in Den Bosch.
Geschreven door

De beurs in Den Bosch is de grootste poppen- en teddyberenbeurs ter wereld.
Kleren maken de popDe liefde voor de pop en beer gaat ver. Shoppen voor kleding is een serieuze business op de beurs, want de lieveling moet natuurlijk een mooie garderobe hebben. "Normaal maak ik de kleertjes voor de beer zelf", vertelt een bezoekster van de beurs. "Maar zo iets moois uitzoeken is ook wel eens leuk."
Volgens de echte kenners is de beurs in Den Bosch uniek in zijn soort. "Al jaren kom ik op en neer uit Didam, speciaal voor deze beurs", zegt een oudere dame. "Ik moet echt mijn hand op de knip houden, anders geef ik echt te veel uit!"
VrouwendingAan de bezoekers te zien is de beurs toch vooral iets voor vrouwen. Een bezoekster vertelt: "Ik heb mijn man geparkeerd, daar bij de koffiebar. Daar wacht hij op me met alle aankopen."
Dat de pop een dankbaar voorwerp is om van te houden, blijkt wel op de beurs. "Ik ben gek op kinderen, ik heb er vier, maar vond dat te weinig", aldus een mevrouw uit België die haar levensechte poppen verkoopt op de beurs. "De kinderen gaan het huis uit, maar je wilt toch ergens voor zorgen. En dan kom je uit bij de poppen."  
De poppen- en berenbeurs is nog het hele weekend te bezoeken in de Brabanthallen in Den Bosch.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.