Geen groot feest of receptie: hoveniersbedrijf in Dussen viert 75-jarig jubileum met nieuwe tuinen

24 oktober 2015 om 22:01
nl
Er zijn een heleboel dingen die je als bedrijf kunt doen als je een jubileum te vieren hebt: een goed feest, of als je het iets rustiger aan wilt doen, een receptie. Maar een hoveniersbedrijf in Dussen besloot het 75-jarige jubileumfeest anders aan te pakken. Dat gaf veertien hulpbehoevende mensen een nieuwe tuin.
Geschreven door

Zaterdag was de tuin van de familie Hoedemaker uit Heusden aan de beurt. 's Morgens vroeg staken de hoveniers al meteen de handen uit de mouwen.
JubileumactieMet een oproep op Facebook zocht het bedrijf naar mensen die wel wat hulp konden gebruiken. "Volgens mij stond de teller in totaal op 24 aanmeldingen", vertelt mede-eigenaar Günther de Rooy.
Dat zijn tien aanmeldingen meer dan het hoveniersbedrijf opknapbeurten te vergeven heeft. "Dat maakt het erg lastig om uit al die verhalen veertien eerlijke winnaars te kiezen."
'Nieuwe tuin zat er niet in'De familie Hoedemaker uit Heusden werd zaterdagmorgen door de hoveniers verrast. Het gezin heeft een zwaar jaar achter de rug. De tuin opknappen dat kwam er door financiële problemen niet van. "We zijn net verhuisd en alleen de tuin moest nog gebeuren", vertelt moeder Saskia Hoedemaker. Maar door vele tegenslagen kwam de opknapbeurt er maar niet van. "Ik zie dit echt als een nieuwe start, een mooie gebeurtenis om het nare jaar mee af te sluiten."
Saskia deed zelf mee aan de Facebook-actie, maar wist niet dat haar man én haar zoontje ook voor haar geschreven hadden. Van de hovenier krijgt ze die hartverscheurende oproep in de handen gedrukt en ze leest aangeslagen voor: "Vooral mijn moeder zou het wel heel leuk vinden. Ze heeft het best moeilijk gehad en staat altijd voor mij en mijn zusje klaar. En ik wil graag een konijn als dat kan..."
Terechte winnaarDe brief van zoontje Bas gaf voor het hoveniersbedrijf de doorslag en kreeg een dikke tien. In vier uur tijd hebben de hoveniers de tuin helemaal aan kant gemaakt. Het terras is verlengd, er zijn bloemenborders aangelegd. Ook de grasmat ligt er volgend jaar weer als nieuw bij.
"Als je bij mensen stopt en ze doen de deur 's morgens open dan vloeien er meteen al tranen", vertelt De Rooy. "Dat is niet wat we willen bereiken, maar als dat gebeurt weten we wel dat we een juiste beslissing genomen hebben." Het hoveniersbedrijf is in de actie door veel bedrijven uit de regio geholpen. Ook hoopt De Rooy dat veel andere bedrijven zijn voorbeeld volgen, want: "Een kleine moeite en een groot gebaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.