Willem II blijft in vermakelijke wedstrijd tegen sc Heerenveen op gelijkspel steken

24 oktober 2015 om 22:36 • Aangepast 21 november 2020 om 15:09
Willem II heeft zaterdagavond een punt gepakt tegen sc Heerenveen. De ploeg van Jurgen Streppel kwam twee keer op voorsprong, maar de Friezen wisten zich steeds terug te vechten. Vlak voor tijd miste Stijn Wuytens een penalty.
Profielfoto van

Richairo Zivkovic en Lucas Andersen zorgden ervoor dat de thuisclub twee keer aan de leiding kwam. Henk Veerman en Luciano Slagveer tekenden voor de gelijkmakers namens Heerenveen. Drie minuten voor tijd kreeg Willem II een uitgelezen mogelijkheid op de winnende treffer, maar Stijn Wuytens schoot een strafschop via de vingertoppen van doelman Erwin Mulder tegen de paal.
ZIE OOK: Stijn Wuytens verzuimt Willem II naar zege te schieten: 'Het is gewoon klote'
Bij de Friese ploeg zat De Haan voor het eerst sinds 2004 weer op de bank. De 72-jarige Fries nam deze week de taken over van de opgestapte Dwight Lodeweges. De Haan drukte meteen nadrukkelijk zijn stempel, door het elftal op liefst vijf posities te wijzigen.

Willem II opent de score Al die wisselingen kwamen het spel niet direct ten goede bij Heerenveen. Het zelfvertrouwen is momenteel ver te zoeken bij de Friezen, zo bleek ook in Tilburg. De stevig verbouwde defensie had het moeilijk met de snelle en beweeglijke aanvallers van Willem II.
Dat leverde halverwege de eerste helft de openingstreffer op, toen Funso Ojo spits Richairo Zivkovic diep stuurde. De huurling van Ajax liep weg uit de rug van Caner Cavlan en schoot de bal met de binnenkant van zijn rechtervoet in één keer over doelman Mulder: 1-0.

Vlak voor de eerste competitietreffer van Zivkovic had Luciano Slagveer aan de andere kant een open kans laten liggen. De rechtsbuiten ging alleen op doelman Kostas Lamprou af, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Een dure misser, bleek amper een minuut later. Toch kwam het zwalkende Heerenveen kort na rust op gelijke hoogte. Sam Larsson kreeg de bal met het nodige geluk mee en stelde spits Henk Veerman in staat de 1-1 in te tikken.
Wuytens mist beslissende penalty Gesteund door die treffer ging Heerenveen iets makkelijker voetballen, maar desondanks kwam Willem II in de 73e minuut weer op voorsprong via Lucas Andersen. Amper vijf minuten later stond het weer gelijk via Slagveer, die een voorzet van invaller Stefano Marzo achter Lamprou tikte: 2-2.

Vlak voor tijd kon Wuytens de 3-2 binnenschieten via een penalty, maar hij mistte.