Submarine Channel grote winnaar Dutch Design Awards met Refugee Republic

25 oktober 2015 om 01:26
nl
Dit weekend zijn in de Effenaar in Eindhoven de jaarlijkse Dutch Design Awards uitgereikt. Grote winnaar werd Submarine Channel. Dat bureau won met Refugee Republic de Future Award en sleepte ook de prijs in de categorie Communication in de wacht.
Geschreven door

Er werden Awards toegekend in zes categorieën. Daarnaast waren er speciale prijzen voor jong talent (Young Designer Award), de beste opdrachtgever (Best Client Award) en de publieksprijs (Frame Public Award).
Future AwardRefugee Republic is een interactieve online documentaire over het dagelijks leven in het Syrische vluchtelingenkamp Domiz in Noord-Irak. Via tekeningen, foto’s, film, geluid en tekst wordt een beeld geschetst van de vluchtelingen en hun (tijdelijke) wereld.
Met de Future Award - de prijs voor het meest belovende ontwerp voor de toekomst - beloont de internationale jury onder voorzitterschap van Frank Houben (Global Brand Director KLM) een relevant project naar aanleiding van een actueel thema met een duidelijk maatschappelijk nut.
Andere categorieënWinnaars in de andere categorieën zijn Van Gogh Multimediatour van Fabrique (Service& Systems), Mortal Cities& Forgotten Monuments van Arna Mackic (Design Research), Pani Ambachtsschool van Schilderscholte Architecten (Habitat), Postsorteerhulpmiddel van FLEX/the INNOVATION LAB (Product) en Najaarscollectie 2015 van Lucas Ossendrijver/Lanvin (Fashion).
Ontwerpster Teresa van Dongen ontving de speciale stimuleringsprijs voor jong talent, de Young Designer Award. Eindhoven365 kwam als beste opdrachtgever uit de bus en werd bekroond met de Best Client Award. De jaarlijkse publieksprijs (Frame Public Award) ging naar Ambulance Drone van Alec Momont.
Dutch Design AwardsDutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste ontwerp van Nederland. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek (in samenwerking met nai010 uitgevers) vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte.
Er werden in totaal tien Dutch Design Awards uitgereikt. Bekijk alle winnende ontwerpen op de website van de Dutch Design Awards.  
Alle berichten over de Dutch Design Week kan je vinden op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ddw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.