Tisha Volleman schrijft geschiedenis, Eindhovense plaatst zich met turnteam na 40 jaar voor Spelen

4 november 2015 om 18:42
nl
Tisha Volleman heeft zich met het Nederlands vrouwenturnteam gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Eindhovense turnde met Eythora Thorsdottir, Mara Titarsolej, Lisa Top, Lieke en Sanne Wevers een geweldige wedstrijd in het Schotse Glasgow. Dit leverde het team een niet verwachte score van 222,354 punten op. Goed voor de achtste plaats en precies voldoende voor een ticket naar Brazilië.
Geschreven door

De Nederlandse vrouwen waren in 1976 voor het laatst aanwezig tijdens de Spelen.
AchterdeurDe prestatie van de Nederlandse vrouwen kwam onverwacht. Vooraf werd eigenlijk alleen rekening gehouden met een route naar de Spelen via de achterdeur, via het zogenoemde testevent. "Dit is super gaaf, een hele ervaring. We zijn erg blij allemaal", aldus Volleman.
De Nederlandse vrouwen begonnen op brug voortvarend aan de wedstrijd. Enkele weken geleden ging het in Hoofddorp juist op dat toestel nog mis. "Soms moet je een keer op je bek gaan. Het heeft dus toch zin gehad", blikte bondscoach Gerben Wiersma terug.
'Geweldig'Lisa Top mocht op het afsluitende onderdeel sprong het karwei afmaken. En dat deed ze. Haar score van 14,300 was ruim voldoende. "Geweldig om zo te kunnen afsluiten."
Nederland troeft met het olympisch ticket toplanden zoals Roemenië en Frankrijk af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.